We use Cookies to improve your experience on our site. If you want to continue, consider that you are ok with that. Cookie Policy

Protejați echipamentele și angajatii cu covorele antistatice!

Protejați echipamentele și angajatii cu covorele antistatice!

Majoritatea oamenilor au experimentat o descărcare electrostatică (ESD) în timpul vieții. Este ceea ce se întâmplă atunci când mergi cu șosete pe covor sau îți freci un balon în păr. Și, deși aceste acțiuni sunt în mare parte inofensive, ESD poate face ravagii grave asupra unei varietăți de echipamente industriale și tehnice. În aceste cazuri, șocul mic din degetul tău se poate transforma într-un dezastru care costă mii de eur. De fapt, conform Asociației ESD, descărcarea electrostatică bruscă poate ajunge până la 15.000 volți - suficient pentru a deteriora echipamentele electronice delicate într-o clipă.

covoare antistatice esd
Știința din spatele ESD este simplă: atunci când un obiect are contact cu altul, electronii se mișcă și încarcă obiectul atins. La un moment dat, destinatarul acestor electroni atinge ceva care a fost împământat și poate conduce electricitatea. În acel moment, electronii trec în noul obiect și ajungeți la ESD.
După cum probabil ați ghicit, în ultimul secol au apărut multe produse pentru a lupta împotriva efectelor șocante ale ESD. Cu toate acestea, puține s-au dovedit la fel de eficienți ca un covor anti-static. Cele mai bune covoare anti-statice asigură protecție maximă oricărui etaj de birou sau mediu industrial. Un covor anti-static întrerupe problema de la bază - asigurându-se că acei electroni periculoși rămân acolo unde ar trebui.
Este necesar un covor anti-static?
Covoarele anti-statice sunt esențiale în mai multe industrii. Nu numai că electricitatea statică poate dăuna tehnologiilor sensibile, ci poate crea accidente potențial fatale în unele industrii. Covoarele disipative statice pot fi găsite în multe locuri, cum ar fi: ateliere de reparații de calculatoare, linii de asamblare, cabinete de asistență medicală, camere pentru servere de computere, magazine auto și oriunde se utilizează materiale inflamabile, precum laboratoare chimice sau unități de producție.
În timp ce există zeci de opțiuni anti-statice, un mare numar de companii considera covoarele antistatice ca fiind cel mai eficient mijloc de a redirecționa problemele legate de ESD. De fapt, Laboratoarele Lincoln ale MIT au descoperit că pardoseala din cauciuc ESD oferă cel mai înalt nivel de protecție ESD și rămâne eficientă indiferent de ce tip de încălțăminte ar putea avea un utilizator.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: