Soft-startere

convertizoare de frecventa

Convertizoare de frecvente

frane electromagnetice temporiti

Frane electromagnetice

MOTOARE

Motoarele electrice pe care vi le propunem sunt de calitate deosebita, putand fi utilizate atat in aplicatii clasice, cat si in cele speciale, in actionari electrice de puteri mici, medii, mari si foarte mari, de pana la zeci de MW. Acestea sunt: motoare sincrone, asincrone, de curent continuu, de curent alternativ sau pas cu pas. 

Motoare asincrone

Motoarele asincrone sunt una dintre cele mai utilizate mașini electrice la nivel global. Cu construcția lor compactă și robustă, motoarele asincrone garantează o durată de viață maximă și o întreținere de zeci de ani. 

Motoarele electrice asincrone sunt masini de curent alternativ pentru care viteza in sarcina si frecventa retelei la care este legat nu sunt intr-un raport constant. Sunt cele mai utilizate in actionarile cu masini de curent alternativ. Caracteristica motoarelor asincrone este faptul ca viteza de rotatie este putin diferita de viteza campului invartitor. Acestea pot functiona in regim fie de generator, fie de motor. Cea mai larga utilizare o au ca motoare electrice (in curent trifazat), fiind preferate fata de celelalte tipuri de motoare datorita constructiei mai simple si mai putin costisitoare

Specificatii:

Eficienta maxima
Consum minim de energie, cuplu de pornire mare
Zgomot si vibratii reduse
Fiabilitate si intretinere usoara

Specificatii:

Protectie termica la suprasarcina si condensator pornire-oprire

Proiectate in conformitate cu cerintele standardelor IEC
Rotatii pe minut 1,1 kw: 2800
Carcasa din fonta
Betoniere
Mori de cereale
Elevatoare
Masini-unelte
Ventilatoare
Masini de ridicat
Ascensoare etc

Motoare de curent alternativ

Motoarele de curent alternativ functioneaza pe baza principiului campului magnetic. Acestea se impart in doua tipuri: motoare sincrone si asincrone (cu inductie), sau motoare monofazate si trifazate. In aplicatiile industriale, motoarele trifazate sunt cele mai des folosite, datorita eficientei lor, iar motoarele sincrone se folosesc in unele aplicatii speciale, care necesita o turatie riguros constanta sau ajustarea coeficientului de putere.

Tipuri de motoare de curent alternativ
Motoare electrice de uz general
Motoare electrice antiexplozive
Motoare electrice pentru instalatii de ridicat etc

Specificatii:

Isi autoregleaza turatia in functie de cuplul rezistent, cerut de utilajul antrenat

Clasa de izolatie: F
Grad de protectie: IP 55
Racire: IC0141
Aplicatii: in medii potential explozive
Puncte forte:
Constructie robusta, fiabile si eficiente
Ofera o eficienta ridicata de antrenare in regim continuu
Nu este necesara o reglare a turatiei motorului

Motoare de curent continuu

Motorul electric de curent continuu (cu perii) este un motor electric cu comutatie interna care este alimentat de la o sursa de curent continuu.

Tipuri de motoare de curent continuu:

Motoarele cu curent continuu (CC) reprezinta inima multor aplicatii industriale, datorita versatilitatii lor si capacitatii de a oferi o controlabilitate precisa. In lumea tehnologiei, exista mai multe tipuri de motoare cu curent continuu, fiecare avand caracteristici distincte si avantaje specifice.

 

Motoare Cu Perii (Brushed): Simple si robuste, motoarele cu perii sunt ideale pentru aplicatii care necesita o constructie compacta si fiabilitate in timp. Cu perii care fac contact direct cu comutatorul, aceste motoare sunt potrivite pentru aplicatii cu cerinte de cost mai reduse.

 

Motoare Fara Perii (Brushless): Cu un design fara perii, aceste motoare elimina uzura asociata cu perii traditionale. Sunt perfecte pentru aplicatii care necesita o durata de viata extinsa, eficienta energetica si mai putina intretinere.

 

Serie, Paralel si Compus (Cumulate): Aceste tipuri de conexiuni ale motoarelor cu curent continuu influenteaza caracteristicile lor de viteza, cuplu si eficienta. Configuratia serie ofera un cuplu ridicat, cea paralela asigura viteza constanta, iar compusa combina avantajele ambelor.

 

Motoare Lineare cu Curent Continuu: O inovatie in domeniu, aceste motoare elimina nevoia pentru componente mecanice complexe. Sunt ideale pentru aplicatii care necesita miscari precise si liniare.

 

Indiferent de tipul de motor cu curent continuu de care aveti nevoie, suntem aici pentru a furniza solutii adaptate nevoilor tale specifice. Descopera gama noastra variata si investeste in performanta durabila si eficienta energetica.

Specificatii:

Putere: 0,7 – 860 kW
Gabarit: 80 – 450 mm
Cuplu nominal: 9 – 13600 Nm
Tensiuni nominale: 100 – 520 V
Protectie praf si apa: IP55, IP23
Clasa de izolatie H, F
Cu doua capete de ax
Echipate cu tahogenerator

Aplicatii:

In domeniu electric urban sau feroviar (tramvaie, locomtive etc.)
In aplicatii casnice de puteri mici si viteze mari de rotatie (aspirator, mixer, rasnite de cafea etc)
In aplicatii industriale (utilaje, pompe, ventilatoare etc)
Aplicatii in care este necesara variatia de turatie pe un domeniu larg

Puncte forte:

Eficienta deosebita
Consum minim de energie, cuplu de pornire mare
Zgomot si vibratii reduse
Fiabilitate si intretinere usoaraDesigur! Iata cateva aplicatii comune ale motoarelor cu curent continuu:

 

 

Motoare pas cu pas

Motorul pas cu pas este acel dispozitiv electromecanic cu ajutorul caruia impulsurile electrice sunt convertite in miscari discrete, mecanice. Rotatia motorului electric pas cu pas este strans legata atat de impulsurile electrice, cat si de secventa in care sunt aplicate pulsurile electrice.

Specificatii:

Prevazute cu encoder

Reglare automata a curentului in functie de incarcare
Temperatura de functionare mai scazuta
Nu are vibratii la accelerari si decelerari
Protectie la supracurent si supratensiune
Comanda bipolara

Aplicatii:

In aplicatii de mica putere, caracterizate de miscari rapide, precise, repetabile: plotere, unitati de disc flexibil, deplasarea capului de imprimare la imprimante, actionarea mecanismelor de orientare si presiune la roboti, deplasarea axiala a elementelor sistemelor optice, mese de poziţionare 2D, pentru masinile de gaurit etc

Puncte forte:

Rotatia unghiulara a motorului este proportionala cu pulsul electric aplicat
Gama variata de viteze de rotatie
Fiabilitate excelenta
Putere si viteza imbunatatite
Miscare lina, cu vibratii foarte mici
Performante deosebite la accelerari si decelerari
Performante ridicate de cuplu

Motoare sincrone

Motoarele sincrone sunt masini electrice la care turatia rotorului este egala cu turatia campului magnetic invartitor, indiferent de incarcarea motorului. Se folosesc la actionari electrice de puteri mici, medii, mari si foarte mari, de pana la zeci de MW. Acestea pot fi monofazate, trifazate sau pas cu pas.

Motorul sincron monofazat este realizat uzual ca motor sincron reactiv cu sau fara magneti permanenti pe rotor. Acesta necesita un camp magnetic invartitor ce poate fi obtinut fie folosind o faza auxiliara si condensator, fie folosind spira in scurtcircuit pe polii statorici. In general, sunt utilizati in actionari electrice de puteri mici precum sistemele de inregistrare si redare a sunetului si imaginii.

Motorul sincron trifazat este o masina electrica la care turatia rotorului este egala cu turatia campului magnetic invartitor, indiferent de incarcarea motorului. Se foloseste la actionari electrice de puteri mari si foarte mari, de pana la zeci de MW.

Motorul pas cu pas este un tip de motor sincron cu poli aparenti pe ambele  armaturi. La aparitia unui semnal de comanda pe unul din polii statorici, rotorul se va deplasa pana cand polii sai se vor alinia in dreptul polilor opusi statorici. Rotirea acestui tip de rotor se va face, practic, din pol in pol. Motoarele pas cu pas se folosesc acolo unde este necesara o precizie ridicata (hard disc, copiatoare etc).

Puncte forte

Motoarele cu curent continuu (CC) prezinta mai multe puncte forte care le fac atractive pentru diverse aplicatii. Iata cateva dintre aceste puncte forte:

Control precis: Unul dintre cele mai mari avantaje ale motoarelor cu curent continuu este capacitatea lor de a oferi un control extrem de precis al vitezeii si cuplului. Acest aspect este esential in aplicatii care necesita o reglare fina si constanta.

Raspuns rapid: Motoarele cu curent continuu ofera un raspuns rapid la schimbarile de comanda, facandu-le ideale pentru aplicatii in care este necesara o accelerare sau decelerare rapida, cum ar fi in roboti industriali sau echipamente de productie.

Dimensiuni compacte: Motoarele cu curent continuu pot fi construite in dimensiuni compacte, facandu-le potrivite pentru aplicatii in care spatiul este limitat, cum ar fi in dispozitivele electronice si electrocasnice.

Fiabilitate in functionare Continua: Datorita designului lor simplu, motoarele cu perii (brushed) au o constructie robusta si pot functiona fara probleme pentru perioade indelungate, cu putina intretinere necesara.

Eficienta energetica: Motoarele cu curent continuu, in special cele fara perii, sunt cunoscute pentru eficienta lor energetica. Ele pot converti mai eficient energia electrica in miscare mecanica, reducand pierderile de energie sub forma de caldura.

Adaptabilitate la diverse aplicatii: Datorita versatilitatii lor, motoarele cu curent continuu pot fi adaptate pentru a satisface cerintele specifice ale unei game variate de aplicatii, de la automobile electrice la echipamente medicale si sisteme de control industrial.

Controlul bidirectional: Aceste motoare pot functiona in ambele directii, oferind flexibilitate in aplicatii precum dispozitivele de ridicare si sistemele de pozitionare.

Aceste puncte forte combina performanta, eficienta si versatilitatea, facand motoarele cu curent continuu o alegere populara intr-o varietate de industrii si aplicatii.

Exista trei metode principale de pornire a motoarelor sincrone:

Pornirea la frecventa variabila

Pornirea cu motor auxiliar
Consum mic de energie
Constructie rezistenta la coroziune 
Temperatura de operare: de la -10 pana la +50 grade Celsius
Protectie la praf si apa: IP54
Protectie la foc

Aplicatii:

Electrocasnice: Motoarele cu curent continuu sunt utilizate in electrocasnice precum aspiratoare, uscatoare de par, mixere si alte dispozitive de uz casnic, datorita dimensiunilor compacte si controlului precis al vitezei.

Automobile Electrice: Motoarele cu curent continuu, in special cele fara perii, sunt folosite in automobilele electrice pentru a oferi propulsie eficienta si controlabila. Acestea pot fi integrate in sistemele de propulsie si sistemele de control ale vehiculelor electrice.

Sisteme de Control si Robotica: Datorita capacitatii lor de a oferi un control fin al vitezeii si pozitiei, motoarele cu curent continuu sunt folosite in robotica, precum si in diverse sisteme de control industrial.

Echipamente Medicale: Motoarele cu curent continuu sunt esentiale in echipamentele medicale, cum ar fi pompele de infuzie, echipamentele de diagnostic si alte dispozitive medicale care necesita precizie si control.

Sisteme de Alimentare Neintrerupta (UPS): Unele motoare cu curent continuu sunt utilizate in sistemele de alimentare neintrerupta pentru a asigura o tranzitie lina si fara intreruperi intre alimentarea la retea si bateria de rezerva.

Echipamente Audio si Video Profesionale: Motoarele cu curent continuu sunt prezente in echipamente audio si video profesionale, cum ar fi camerele video, stabilizatoarele de imagine si echipamentele de inregistrare, datorita capacitatii lor de a furniza miscari fluide si controlate.

Aparate de Birou si Imprimante: Motoarele cu curent continuu sunt folosite in imprimante, scanere si alte echipamente de birou pentru a oferi un control precis al hartiei si miscarilor dispozitivului.

Acestea sunt doar cateva exemple, iar motoarele cu curent continuu au aplicatii extinse intr-o varietate de industrii datorita versatilitatii lor si controlului precis pe care il ofera.

Motoare cu curent continuu

.Motoarele cu curent continuu sunt dispozitive electromecanice versatile, caracterizate de constructii simple si eficienta in controlul miscarii. Prin intermediul unui rotor si a statorului, aceste motoare convertesc energia electrica in miscare mecanica, oferind o serie de avantaje pentru o varietate de aplicatii. 

Principiul de functionare

Functionand pe principiul interactiunii dintre campurile magnetice create in rotor si stator, motoarele cu curent continuu permit un control precis al vitezei si cuplului, facandu-le ideale pentru aplicatii ce necesita reglaje fine si stabile.

Puncte forte

Motoarele cu curent continuu (CC) prezinta mai multe puncte forte care le fac atractive pentru diverse aplicatii. Iata cateva dintre aceste puncte forte:

Control precis: Unul dintre cele mai mari avantaje ale motoarelor cu curent continuu este capacitatea lor de a oferi un control extrem de precis al vitezeii si cuplului. Acest aspect este esential in aplicatii care necesita o reglare fina si constanta.

Raspuns rapid: Motoarele cu curent continuu ofera un raspuns rapid la schimbarile de comanda, facandu-le ideale pentru aplicatii in care este necesara o accelerare sau decelerare rapida, cum ar fi in roboti industriali sau echipamente de productie.

Dimensiuni compacte: Motoarele cu curent continuu pot fi construite in dimensiuni compacte, facandu-le potrivite pentru aplicatii in care spatiul este limitat, cum ar fi in dispozitivele electronice si electrocasnice.

Fiabilitate in functionare Continua: Datorita designului lor simplu, motoarele cu perii (brushed) au o constructie robusta si pot functiona fara probleme pentru perioade indelungate, cu putina intretinere necesara.

Eficienta energetica: Motoarele cu curent continuu, in special cele fara perii, sunt cunoscute pentru eficienta lor energetica. Ele pot converti mai eficient energia electrica in miscare mecanica, reducand pierderile de energie sub forma de caldura.

Adaptabilitate la diverse aplicatii: Datorita versatilitatii lor, motoarele cu curent continuu pot fi adaptate pentru a satisface cerintele specifice ale unei game variate de aplicatii, de la automobile electrice la echipamente medicale si sisteme de control industrial.

Controlul bidirectional: Aceste motoare pot functiona in ambele directii, oferind flexibilitate in aplicatii precum dispozitivele de ridicare si sistemele de pozitionare.

Aceste puncte forte combina performanta, eficienta si versatilitatea, facand motoarele cu curent continuu o alegere populara intr-o varietate de industrii si aplicatii.

 

Exista mai multe metode de pornire a motoarelor cu curent continuu (CC), iar alegerea metodei depinde de aplicatie, cerintele de control si caracteristicile motorului. Iata cateva dintre metodele comune de pornire a motoarelor cu curent continuu:

 

Pornirea Directa (Direct On-Line – DOL):

Descriere: Este cea mai simpla metoda, in care motorul este conectat direct la sursa de alimentare.

Aplicatii: Este folosita in aplicatii unde nu este necesar un control fin al vitezei la pornire si unde cuplul de pornire nu reprezinta o problema.

 

Rezistori de pornire (Metoda de Pornire cu Rezistori):

Descriere: Rezistori sunt conectati in serie cu motorul pentru a limita curentul la pornire si pentru a controla cuplul initial.

Aplicatii: Este utilizata in aplicatii unde este necesar un cuplu de pornire controlat si unde scaderea treptata a rezistentei poate controla accelerarea motorului.

 

Metoda de pornire cu rezistori si relanti (Starting and Damping Resistor Method):

Descriere: Similar cu metoda de pornire cu rezistori, dar include si rezistoare pentru a furniza un cuplu de mentinere (relanti) dupa pornire.

Aplicatii: Utilizata in aplicatii care necesita atat controlul cuplului de pornire, cat si mentinerea unui cuplu minim la relanti.

 

Pornirea in sarcina (Lasarea in mers):

Descriere: Motorul este conectat la o incarcare mecanica (sarcina) pentru a limita curentul si a evita un cuplu de pornire prea mare.

Aplicatii: Se utilizeaza in aplicatii cu cerinte stricte privind cuplul initial si pentru a preveni impactul mare asupra sistemului de actionare.

 

Pornirea cu autotransformatoare:

Descriere: Se folosesc autotransformatoare pentru a reduce tensiunea la borna motorului la pornire, limitand astfel curentul de pornire.

Aplicatii: Utilizata in aplicatii cu necesitati specifice de cuplu si curent la pornire.

 

Controlul Electronic al Pornirii:

Descriere: Se utilizeaza dispozitive electronice, cum ar fi variatoarele de viteza (VFD), pentru a controla treptat viteza si cuplul la pornire.

Aplicatii: Potrivita pentru aplicatii care necesita control fin al vitezei si cuplului de la pornire, cum ar fi masinile de prelucrare a metalelor sau sistemele de ridicare.

Fiecare metoda are avantaje si dezavantaje, iar alegerea depinde de cerintele specifice ale aplicatiei si de conditiile de functionare ale motorului.

Aplicatii:

Electrocasnice: Motoarele cu curent continuu sunt utilizate in electrocasnice precum aspiratoare, uscatoare de par, mixere si alte dispozitive de uz casnic, datorita dimensiunilor compacte si controlului precis al vitezei.

Automobile Electrice: Motoarele cu curent continuu, in special cele fara perii, sunt folosite in automobilele electrice pentru a oferi propulsie eficienta si controlabila. Acestea pot fi integrate in sistemele de propulsie si sistemele de control ale vehiculelor electrice.

Sisteme de Control si Robotica: Datorita capacitatii lor de a oferi un control fin al vitezeii si pozitiei, motoarele cu curent continuu sunt folosite in robotica, precum si in diverse sisteme de control industrial.

Echipamente Medicale: Motoarele cu curent continuu sunt esentiale in echipamentele medicale, cum ar fi pompele de infuzie, echipamentele de diagnostic si alte dispozitive medicale care necesita precizie si control.

Sisteme de Alimentare Neintrerupta (UPS): Unele motoare cu curent continuu sunt utilizate in sistemele de alimentare neintrerupta pentru a asigura o tranzitie lina si fara intreruperi intre alimentarea la retea si bateria de rezerva.

Echipamente Audio si Video Profesionale: Motoarele cu curent continuu sunt prezente in echipamente audio si video profesionale, cum ar fi camerele video, stabilizatoarele de imagine si echipamentele de inregistrare, datorita capacitatii lor de a furniza miscari fluide si controlate.

Aparate de Birou si Imprimante: Motoarele cu curent continuu sunt folosite in imprimante, scanere si alte echipamente de birou pentru a oferi un control precis al hartiei si miscarilor dispozitivului.

Acestea sunt doar cateva exemple, iar motoarele cu curent continuu au aplicatii extinse intr-o varietate de industrii datorita versatilitatii lor si controlului precis pe care il ofera.

FRANE ELECTROMAGNETICE

Cele mai importante aplicatii ale franelor Temporiti sunt pe piata sistemelor de transmisie a puterii, in special motoare electrice, cutii de viteze, d.c. motoare si motoare fara perii si industria miscarii industriale (camioane electrice, macarale si masini de ridicat). Gama larga de cupluri de franare, de la 0,1 Nm la 4000 Nm, si conformitatea produselor Temporiti cu reglementarile europene 73/23/CEE, 98/37/CEE, 93/68/CEE, VDE 0580, dosar nr. E210965, 95/16/CE, „Atex” Ex Grupa II clasa 1 „GD” „d” T6 „IIC” certificat nr. TUV IT 10 ATEX 044 Q garanteaza calitatea produselor si cercetarea continua pe care compania Temporiti o face pentru a satisface reglementarile de siguranta.

CONTACTATI-NE CHIAR ASTAZI!

piese de schimb