Protejati echipamentele si angajatii cu covoare antistatice!

Majoritatea oamenilor au experimentat o descarcare electrostatica (ESD) in timpul vietii. Este ceea ce se intampla atunci cand mergi cu sosete pe covor sau iti freci un balon in par. Si, desi aceste actiuni sunt in mare parte inofensive, ESD poate face ravagii grave asupra unei varietati de echipamente industriale si tehnice. In aceste cazuri, socul mic din degetul tau se poate transforma intr-un dezastru care costa mii de eur. De fapt, conform Asociatiei ESD, descarcarea electrostatica brusca poate ajunge pana la 15.000 volti – suficient pentru a deteriora echipamentele electronice delicate intr-o clipa.

Stiinta din spatele ESD este simpla: atunci cand un obiect are contact cu altul, electronii se misca si incarca obiectul atins. La un moment dat, destinatarul acestor electroni atinge ceva care a fost impamantat si poate conduce electricitatea. In acel moment, electronii trec in noul obiect si ajungeti la ESD.

covoare antistatice industrii
Dupa cum probabil ati ghicit, in ultimul secol au aparut multe produse pentru a lupta impotriva efectelor socante ale ESD. Cu toate acestea, putine s-au dovedit la fel de eficienti ca un covor anti-static.

Cele mai bune covoare anti-statice asigura protectie maxima oricarui etaj de birou sau mediu industrial. Un covor anti-static intrerupe problema de la baza – asigurandu-se ca acei electroni periculosi raman acolo unde ar trebui.

Este necesar un covor anti-static?

covoare antistatice
Covoarele anti-statice sunt esentiale in mai multe industrii. Nu numai ca electricitatea statica poate dauna tehnologiilor sensibile, ci poate crea accidente potential fatale in unele industrii. Covoarele disipative statice pot fi gasite in multe locuri, cum ar fi: ateliere de reparatii de calculatoare, linii de asamblare, cabinete de asistenta medicala, camere pentru servere de computere, magazine auto si oriunde se utilizeaza materiale inflamabile, precum laboratoare chimice sau unitati de productie.
In timp ce exista zeci de optiuni anti-statice, un mare numar de companii considera covoarele antistatice ca fiind cel mai eficient mijloc de a redirectiona problemele legate de ESD. De fapt, Laboratoarele Lincoln ale MIT au descoperit ca pardoseala din cauciuc ESD ofera cel mai inalt nivel de protectie ESD si ramane eficienta indiferent de ce tip de incaltaminte ar putea avea un utilizator.
Pentru gama complete de covoare industriale contactati-ne la office@gts-automatizari.ro.

 

Formular Cerere Ofeta